Select Page

“Благо онима који слушају ријеч Божију и држе је”, ријечи су којим је намјесник бококоторски, парох которски, протојереј – ставрофор Момчило Кривокапић започео бесједу на Светој литургији у цркви Светог Николе данас на празник Ваведења Пресвете Богоридице.

Подсјетио је да се данашњи празник празнује у многим мјестима, а посебно у Хиландару, српској светињи на Светој гори.

“Тамо молитва не престаје 800 година. Молитва која држи овај свијет, да нас чува и сачува”, казао је отац Момчило Кривокапић.

Вјером у Христа, назначио је, Пресвета Богородица не сумња у оно што Бог поручује.

“Оно што је посебно важно за све нас када прослављамо празник Ваведења Пресвете Богородице је да не размишљамо само о оном догађају који се десио тада, него да прије свега размишљамо о Пресветој Богородици као Оној која је била послушна, која је беспоговорно слушала оно што Бог од ње тражи”, казао је отац Момчило Кривокапић.

Црква је радост, а Јеванђеље је радосна вијест.

„Све оно што је Господ донио је нама на радост. Наравно, Он је говорио о Страшном суду, али не да пријети. Говорио је о Страшном суду зато што ће то бити неминовност за оне који не слушају ријеч Божију. Суд који ће доћи биће посљедица онога што смо ми радили“, казао је отац Момчило Кривокапић.

Поручио је да на данашњи дан само треба да се присјетимо ријечи Пресвете Богородице која каже: “Чините оно што Он каже”.

„Ако је Он син Божији, Он је пут истина живот. Он је свјетлост свијету и ко иде по свјетлости неће ходити по тами, Амин”, казао је између осталог отац Момчило Кривокапић.

На данашњој Свето литургији у цркви Светог Николе причестили су се многобројни вјерници.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This