Izaberite stranicu

На дан Светог Апостола Филипа, у среду 27. новембра 2019. године, Његова светост Патријарх јерусалимски г. Теофил примио је Његово преосвештенство Епископа нишког г. Арсенија са групом ходочасника из Србије у Mанастиру Светог Пророка Илије, надомак Светог града Јерусалима.

У манастиру је дечији хор ,,Бранко”, пред Патријархом, eпископима и локалном заједницом наступао и извео више српских, грчких и грузијских композиција. Наступ је одржан благословом Његове светости Патријарха јерусалимског г. Теофила а великим залагањем и љубављу братског хора ,,Светог Апостола Јакова” из Јерусалима.

Братски однос између ова два хора датира од пре пре пар година, када је хор ,,Светог Апостола Јакова” наступао у Београду и Нишу у организацији и под покровитељством Епархије нишке.

На крају наступа, Патријарх је благословио и поучио чланове хора, као и све присутне јеванђељским речима, пожелевши деци да још ревноснији буду у прослављању Бога и давању доброг примера младима. Изражена је жеља од стране Његове светости и Епископа нишког да оваквих сусрета буде више, како у Светој земљи, тако и у Епархији нишкој, како би заједно прослављали Тројединога Бога: Оца и Сина и Светога Духа.

Извор: Радио Глас

 

Pin It on Pinterest

Share This