Select Page

Принц Филип Карађорђевић и Принцеза Даница, придружили су се данас друштвеној мрежи Фејсбук путем које ће у будућности комуницирати са својим поштоваоцима. Прва објава на новоотвореној Фејсбук страници принчевског пара била је порука младог Принца Филипа поводом обележавања Дана примирја у Великом рату.

„Потписивање примирја у Првом светском рату, на данашњи дан 1918. године, представља велики дан за читаву Европу. Ми Срби данашњи дан с правом доживљавамо и као дан победе. Српски народ  је у Великом рату страдао као мало који други народ на свету. Више од две трећине радно и војно способног мушког становништва уткало је своје животе у слободу своје Отаџбине. Наша је обавеза да сачувамо сећање на жртву наших славних предака и да то сећање и поштовање као завет пренесемо и будућим поколењима“ поручио је принц Филип и додао да је данашњи дан добра прилика да обновимо знање о великом подвигу и великој жртви наших предака, и да у знак захвалности према њиховој жртви „чувамо мир и слободу наше Отаџбине за сву нашу децу и за све будуће генерације. Вечна им слава и хвала!“ стоји у честитки коју је принц Карађорђевић потписао ћириличним писом са „Филип“.

Принц Филип оженио се 2017. године у београдској Саборној Цркви српкињом Даницом Маринковић. Венчао их је Патријарх српски Иринеј а кумови на венчању били су им Предстолонаследница Викторија од Шведске и Филипов старији брат Принц Петар. Непуних годину дана касније, Филип и Даница добили су и сина Стефана, који је после више деценија први Карађорђевић који је рођен у Београду, а његово рођење објавила је звоњава свих звона спомен-храма Светог Саве на Врачару. Принца Стефана је у Дворској капели Светог Андреја Првозваног у Београду крстио Његова Светост Патријарх српски Иринеј.

Pin It on Pinterest

Share This