Izaberite stranicu

У оквиру прославе 180 година рада и обстојања, хор Српског пјевачког друштва “Јединство” (1839) Котор, синоћ је у крипти Храма Светог Саве у Београду приредио још један незабораван концерт по називом „Пјесмом срцу, срцем роду“.

На концерту у једном од највећих православних храмова на свијету, бројну публику главног града Србије Јединство је подсјетило на музичко наслеђе словенских народа и Грка, о чему пише и данашња Политка.

„На програму су, између осталих, биле и Херувимска пјесма, Ми ти тимонис матја му, Богородице дјево, Вјун над вадој, О српска млада невина чеда, Зајди, зајди… Публика у крипти није уживала само у гласовима извођача, којима су дириговали Михајло Лазаревић и Ивана Кривокапић, већ и у звуцима флауте, клавир, кахона и гитаре“, преноси Политика.

Након успјешног наступа которски хористи данас су обишли Темишвар у Румунији и том приликом су пјевали на Светој литургији и посјетили двор и музеј Српске православне цркве, гдје су, у част Петра II Петровића Његоша, пјевали испред његовог чувеног портрета.

Которски пјевачи из дјечијег и великог хора сјутра се враћају за Котор.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This