Izaberite stranicu

И после шест година још увек је неизвесна судбина Митрополита Павла Јазигија, брата Блажењејшег Патријарха антиохијског г. Јована, отетог 2013. године у Сирији! Иако су са свих страна упућени многобројне молбе и апели међународној заједници да помогне у откривању истине о судбини православног архијереја отетог пре шест година у Сирији, још увек цели свет ћути и нико не пружа никакве материјалне доказе да ли је епископ жив.

Наоружани нападачи су 22. априла 2013. године отели Митрополита Павла Јазигија, архијереја Антиохијске патријаршије, и Архиепископа Григорија Јована Ибрахима, архијереја Сиријске оријенталне цркве. Од тада нема никаквих информација о њима. Од како је отпочео сукоб у Сирији, десетине хиљаде људи су отети или пријављени као нестали. Многи сиријски хришћани, као и муслимани, напустили су земљу после доласка џихадиста у одређене области. Уопште, многи хришћани су отети током језивог рата у Сирији, нарочито у области Рака, у упоришту џихадистичке групе „Исламска држава“.

Са састрадалном љубављу и забринутошћу Епархија аустријско-швајцарска позива све хришћане, све позване и одговорне да се помоле Богу за ослобођење отетог и незнано где заточеног Митрополита алепског Павла из древне Антиохијске патријаршије, као и толико других невиних жртава суровог грађанског рата на тлу пријатељске земље Сирије.

Интернет страница Епархије аустријско-швајцарске доноси аудио-снимак црквеног појања митрополита Павла и владике Андреја 1987. године у Солуну, када су два пријатеа, будући епископи, заједно студирали на Солунском теолошком факултету.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This