Izaberite stranicu
У петак, 11. октобра, на празник на преподобног Харитона Исповједника у Аргентини, благословом Његовог Преосвештенства господина Кирила, Епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког, трудом пароха Миленка Ралевића, који опслужује двије покрајине у Аргентини, Санта Фе и Коријентес, у граду Аријасу, који се налази у  покрајини Коријентес организовано је предавање у општини поменутог града, чије градоначелник господин Матијас Гвозденовић, поријеклом из Црне Горе.
Тема предавања је била : ,,Живот и дјело Светог Василија Острошког Чудотворца’, а одржао га је јеромонах Никита (Вулић), који је замонашен и рукоположен у манастиру Острогу.
Након предавања, градоначелник Матијас Гвозденовић се захвалио оцу Никити и оцу Миленку и одвео их на плац који је општина поклонила Цркви за градњу храма Светом Василију Острошком Чудотворцу.
Ово ће бити прва црква посвећена Светом Василију на тлу Јужне Америке. Надамо се да ће, молитвама светог Василија Господ објавити светитеља цијелом народу Јужне и Централне Америке и да ће се још многи други храмови подизати у част светог Василија, а у славу Христа Бога нашега.
Н.В.

Pin It on Pinterest

Share This