Izaberite stranicu

Фондација “Мир Божији” поводом 800 година самосталности Српске православне цркве организује међународно квиз такмичење под називом “Немањићи” које ће се одржати почетком децембра текуће године, а полуфинале и супер финале почетком 2020. године у Београду.

Тим поводом Фондација “Мир Божији” упутила је јавни позив школама, православним црквама, удружењима и организацијама, да се пријаве за учешће на међународном квиз такмичењу “Немањићи”. Право учешћа имају екипе из Републике Србије, Републике Српске, региона, те српске дијаспоре из Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке.

Пријаве трају до краја октобра, а образац се може преузети на сајту www.mirboziji.com

У квиз такмичењу учествују дјеца узраста од 10 до 15 година у екипама које ће бити састављене од 3 члана а могу да их пријављују школе, цркве, удружења и остале организације. Материјал, по којем ће се екипе спремати за такмичење, припрема организатор, а састоји се од 1000 питања и одговора.

Пријављене екипе из Републике Српске, Републике Србије ће заједно са такмичарима из региона, Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке истог дана радити „online“ тест.

У завршници такмичења, учествује осам екипа за полуфинално и финално такмичење, које ће се одржати у Београду. Финале ће бити одржано уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору. Најуспјешније екипе, њихове наставнике или друга одговорна лица очекују признања, медаље и вриједне награде.

По ријечима проф. Здравка Мочевића из Организационг одбора Фондације “Мир Божији”, циљ ове највеће културне манифестације је проширење знања о културној историји и државности нашег народа. Пројекат се реализује уз благослов Његове светости Патријарха српског г. Иринеја, те подршку научних кругова, Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.

Весна Девић

Јавни позив - Meђународно квиз такмичење Немањићи

 

 

Pin It on Pinterest

Share This