Izaberite stranicu

Овог викенда у Бечу је одржан пети свеправославни омладински сабор, јавља Аустријска митрополија. Сабор је отпочео Божанском Литургијом у суботу ујутро, коју је служио цариградски митрополит Арсеније са 20-так свештених лица појединих православних Цркава.

У проповеди је Митрополит ободрио младе да воде одговоран хришћански живот „у слободи“. Живот значи слобода. А та слобода престаје тамо где се удаљавамо од Христа. Већ апостол Павле је рекао: „Све ми је дозвољено, али све ми није на корист“. Изградња свога живота на Исусу Христу дарује човеку „апсолутну слободу“, рекао је Митрополит. Плод тога је да се човек одриче појединих ствари, „не због тога што су забрањене, него што препознаје да му нису од користи, од штете су му“.

Скуп је одржан под геслом „Молитва и ја. Како разговарам са Богом?“ Главно предавање је одржао игуман манастира Покрова Пресвете Богородице у месту Сент Андре на Цикзее-у Пајсије Јунг. Игуман је истакао да молитва почива у природи човека и да су људи одувек покушавали да се придруже „Божанском“. Он је апеловао на младе да воде молитвени живот, и то не само кад им је лоше, него сваког дана у животу. За време сабрања организовани су курсеви из живописа, појања и др.

Извор: Kathpres.com (с немачког Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This