Izaberite stranicu

У цркви Светог Николе у Котору јуче је концерт одржао женски  хор “Одјек” из Пожаревца, лауреат међународног хорског такмичења одржаног дан раније у Хецег Новом.

“На репертору су биле композиције инспирисане народним пјесама из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и  Србије, које је диригент и уједно пијаниста, Илија Рајковиц , обрадио за хор, солисте и клавир, давши им један потпуно другачији звук и концепцију. На  велико задовољство публике, која је препознала сваку од тих обрада, посебну пажњу су привлачили потпуно другачији  аранжмани тих пјесама, предивна боја зрелих женских гласова, као и солисткиња хора Марта Благојевић – сопран, која је својом беспрекорном техником и топлом бојом измамљивала сузе, како публике, тако и самих хористкиња”, казао нам је након концерта је диригент хора Српског пјевачког друштва Јединство 1839 Котор, Михајло Лазаревић.

Гост концерта је био гудачки квартет “Алегриа” и трубач Саво Рајковић.

“Они су били на истом фону као и хор и савршено се уклопили у  тематику концерта извевши двије композиције самостално и прикључивали се хору у појединим нумерама. Синоћ је которска публика имала прилику да чује несвакодашни и одличан музички перформанс”, оцијенио је Лазаревић.

Камерни хор Одјек је извео ауторске аранжмане диригента Илије Рајковића (пјесме народа Балкана).

Са хором су наступили солисти Марта Благојевић – сопран, Сава Рајковић – труба, Милена Рајковић – виолина и гудачки квартет Аллегриа, који је и самостално извео двије композиције.

“Уједињени у идеји очувања и његовања народне традиције кроз хорско музицирање настављамо са припремама нових пројеката”, поручио је диригент Рајковић.

П.Н.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This