Izaberite stranicu

Овдашњој власти није довољно да Црква више не буде српска. Власт жели да Црква буде антисрпска, казао је професор Богословије на Цетињу и посланик ДФ-а, Будимир Алексић за ,,Новости“ и додао да је предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић јасно показао да му треба ,,црква“ усклађена са његовим интересима.

Он је објаснио да је Митрополија једина институција која није у служби црногорског идеолошког пројекта и да зато режим настоји да промијени њен канонско-правни статус.

– Митрополија црногорско-приморска је једина институција у Црној Гори која није под контролом режима, и која није у служби црногорског идеолошког пројекта. Зато тај режим врши притисак на Митрополију црногорско-приморску како би дошло до промене њеног канонско-правног статуса, односно до стварања некакве „аутокефалне црногорске цркве“, поручио је Алексић.

Он је упозорио да би то био само почетак режимског пројекта и да је циљ учинити је анти-српском и подредити је интересима режима.

– То би, међутим, био само почетак режимског пројекта инструментализовања Цркве у идеолошке сврхе. Јер, овдашњој власти није довољно да Црква више не буде српска. Власт жели да Црква буде антисрпска. Мило Ђукановић је ту намеру јасно саопштио: треба му Црква која ће бити „у сагласју са државним интересима Црне Горе„, закључио је Алексић.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This