Izaberite stranicu

Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици посјетио је јуче, 5. септембра, Старац Никодим из Манастира Светог апостола Павла на Светој Гори, који је у посјети нашој Светој цркви, а ових дана је гост Митрополије црногорско-приморске.

При обиласку светиња наше Митрополије, Старац је посјетио и подгорички Саборни храм, гдје су га дочекали: протојереј-ставрофор Драган Митровић, старјешина Саборног храма- академски вајар, протојереј Мирчета Шљиванчанин, секретар Храма и протојереј мр Предраг Шћепановић, секретар Црквене општине Подгорица.

Оци су драгог и уваженог госта упознали са историјатом и занимљивим детаљима који се односе на архитектуру и умјетничку декорацију ове светиње.

Отац Никодим је током посјете, изразио велико одушевљење подгоричким Саборним храмом, задивљен активним црквеним богослужбеним животом који се у њему одвија, као и умјетничким и архитектонским аспектом, будући да је примијетио толико вриједних и јединствених детаља утканих у ову сакралну грађевину, дајући јој несвакидашњост и јединственост међу црквама и храмовима у цијелом хришћанском православном свијету.

Старац Никодим је познат као велики српски пријатељ и поштовалац културе и историје нашег народа.

Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This