Izaberite stranicu

Чланови хора Првог београдског певачког друштва, на празник Светог вештеномученика Иринеја Лионског, 5. септембра,посјетили су Цетињски манастир и Богословију Светог Петра Цетињског.

Предвођени диригентицом Светланом Вилић и протојерејем-ставрофором Петром Лукићем, предсједником Друштва, чланови хора поклонили су се моштима Светог Петра Цетињског Чудорворца, руци Светог Јована Крститеља и дијелу Часног и животворног крста Господњег и осталим цетињским светињама.

После обиласка Цетињског манастира, гости из Београда били су на ручку у Богословији Светог Петра Цетињског, гдје су отпјевали неколико пригодних пјесама.

Протојереј-ставрофор Петар Лукић, у знак гостопримства подарио је ректору и ученицима школе неколика ЦД, и упознао их са историјатом Првог београдског певачког друштва.

У име домаћина протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Богословије, поздравио је госте пригодним словом о историјату школе и њеном значају за нашу помјесну Цркву, а након тога им је подијелио ђачки часопис „Цетињски богословац“.

Ручку у Цетињској богословији поред гостију из Београда, присуствовали су и гости из Москве и старешина Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу протојереј Остоја Кнежевић.

Aлександар Вујовић

 

Pin It on Pinterest

Share This