Izaberite stranicu

Блажењејши Патријарх јерусалимски г. Теофил III примио је 4. септембра 2019. у Јерусалимској патријаршији Митрополита минског и заславског г. Павла, који посећује Јерусалим и друга света места по благослову Свјатјешег Патријарха московского и све Русије г. Кирила.

Митрополит Павле је захвалио на  топлом сусрету и благослову да може боравити и служити у местима везаним за спаситељни подвиг Исуса Христа. Патријарх је казао да су у Јерусалиму радо виђени поклоници из свих сестринских помесних Цркава, а посебно му је било мило да поздрави владику Павла који је више година живео, служио и подвизавао се у Светој земљи.

У наставку је изразио дубоку жалост због садашњих догађања у Украјини.

„Признајем само једну православну Цркву у Украјини на чијем челу је Митрополит Онуфрије“, рекао је Патријарх јеруслаимски и истакао да је, по мишљењу Светих отаца, управо раскол најтежи грех против божанске љубави која је у основи црквеног јединства.

Митрополит Павле је уручио Јерусалимском патријарху икону Рођења Христовог које су живописале сестре белоруског Манастира Свете Јелисавете у Минску и медаљу посвећену 180-годишњици одржавања Полоцког сабора којим је укинута Брестовска унија из 1596. године.

Извор: Московска патријаршија (с руског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This