Izaberite stranicu

Данас је у саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, одслужена Света Литургија којом је началствовао  протојереј-ставрофор Драган Митровић, уз саслужење свештенства храма.

Ове недјеље на Светој служби сабрало се мноштво омладине, студената и дјеце школског и предшколског узраста, будући да је данас такође у току Литургије служен и молебан за успјешну нову школску годину.

Свештенсво Саборног храма се, иштући благослов Божији, молило за добро здравље, стицање знања и умножавање љубави, како ђака и студената који се спремају за наступајућу школску годину, тако и за сав присутни вјерни народ.

Свима присутнима, а нарочито дјеци бесједом се обратио свештеник Саборног храма и координатор Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске протојереј Мирчета Шљиванчанин, који је овом приликом говорио о јуче на Цетињу одржаном  јубиларном двадесетом Православном дјечјем сабору.

,,Кад год идемо на Литургију, ми у ствари драга дјецо идемо код Господа, да се са Њим сретнемо и да се са Њим сјединимо. Ево и данас смо пошто почиње нова школска година призвали Божији благослов на вас да будете добри ђаци да добро учите и да добро слушате своје родитеље. Ми смо јуче имали Дјечији сабор на Цетињу, на којем се окупило више од 1,500 дјеце, дакле ваших вршњака и другара који су се играли, пјевали, радовали сусрету, радујући се Богу и радујући се једни другима. Православни Дјечији Сабор у Црној Гори је најљепша манифестација Црне Горе и тамо на Сабору дјечијем је такође узео главног учешћа чувени Миња Субота, чувени Дјечији пјесник и стваралац који је рекао да у цијелој својој каријери у којој је организовао и узео учешћа на многим манифестацијама посвећеним дјеци није видио љепшу и бројнију манифестацију.“ – нагласио је он.

Рекао је да ће за двије недјеље почети  часови вјеронауке при Саборном храму Христовог Васкрсења.

„Зато позивамо сву ону дјецу која још не иду на веронауку, да се прикључе овдје својим вршњацима, да заједно учите овдје у овом нашем најљепшем Храму и о Богу и о светитељима и празницима, односно, да учите о свему ономе што је добро и благословено. Па да и ви дјецо која нисте ове године ишли на Дјечији Сабор, да идете ако Бог да догодине. Нека сте благословени, нека је благословен Бог наш, нека вам је срећан почетак школске године, да будете добри ђаци и да будете добри родитељима вашим!“ – пожелио је на крају свог обраћања отац Мирчета.

Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This