Izaberite stranicu

У уторак, 27. Августа, уочи празника Успења Пресвете Богородице, Епископ западноамерички Максим угостио је у Сан Франциску преосвећену господу епископе: рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија, бихаћко-петровачког Сергија, захумско-херцеговачког Димитрија и Епископа стобиског Давида из Охридске архиепископије.

Српски епископи окупили су се у Храму Светог Јована Крститеља у ком је служено празнично вечерње које су за певницом пратили ученици Призренске богословије, који су у Сан Франциско допутовали у пратњи Епископа Теодосија.

Епископ западноамерички Максим пожелео је својој браћи архијерејима добродошлицу у град Светог Јована Шангајског и захвалио им се у име свих епархијота што ће узети учешће у прослави Епархијских дана и великог јубилеја 8 векова аутокефалности Српске православне цркве које ће Епархија западноамеричка прославити током предстојећег викенда.

Након вечерње службе, у свечаној сали парохијског дома Цркве Светог Јована Крститеља приређена је вечера у част архијереја. Вечери су присуствовали и бројни парохијани који су имали прилике да уживају у сјајном наступу призренских богослова који су премијерно извели песме са новог музичког издања Призренске богословије на ком су сабране најлепше песме из Старе Србије.

Извор: ТВ Храм

 

Pin It on Pinterest

Share This