Izaberite stranicu

Патријарх александријски Теодор, који је ових дана на Кипру, посетио је председничку палату у понедељак ујутро, 27.а вгуста 2019,  где се састао са председником Републике  Никосом Анастасијадисом, у присуству председничког повереника Фотиса Фотиуа и портпаролке гђе Клелије Василиу.

Патријарх је захвалио Председнику Републике и помесној Цркви Кипра и њеном предстојатељу, Архиепископ Хризостому на непрекидној подршци Патријаршији александријској.

После састанка, Патријарх Теодор је казао новинарима да се на Кипру осећа увек као код куће.

„Где год се нађем, борим се за кипарска права. Тако, на Велики петак сам изјавио да ће звоник на Гери који подижемо објављивати да ће православље и јелиинство живети вечно.“

Патријарх Теодор се такође састао са председничким повереником Фотисом Фотиуом, који му је захвалио на успешно одржаном конгреса исељеника у Египту. Блажењејши се потом састао са министром спољних послова Никосом Христодулидисом, који га је дочекао у топлој и пријатној атмосфери.

У наставку се састао с министром одбране Савасом Ангелидисомм. Командант Националне гарде, генерал поручник Илијас Леонтарис, такође је имао одвојени састанак са Патријархом александријским.

Извор: Ромфеа (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This