Izaberite stranicu

Делегација пројекта „Стопама наших предака“, који је покренуло и већ осам година води, са благословом Његове светости Патријарха српског г. Иринеја, званично гласило СПЦ за децу „Светосавско звонце“, предвођена г. Димитријем Стикићем, данас је била на званичном састанку са градоначелником Крфа, г. Костасом Николузасом, који дуго помаже мисију поменутог пројекта, рекао је за Радио Слово љубве г. Стикић. Он је најавио да ће данас на новоформираном тргу грчко-српског пријатељства на Крфу српски ђаци – учесници овогодишњег пројекта – одиграти представу у сећање на голготу српског народа у Првом светском рату.

Како је за Слово љубве рекао г. Стикић, ове године на Крфу, од 16. до 29. августа, борави педесеторо српских ђака, а за осам година укупно је кроз пројекат прошло 400 деце, најбољих ђака из Србије и региона.

Уз помоћ чланова Удружења крфско-српског пријатељства, ових дана је постављена расвета на острву Виду, те је Маузолеј сада видљив, а биће постављени и нови путокази. Г. Стикић је говорио и о активности на чувању сећања и повлачењу историјске паралеле између јунака Гвозденог пука и хероја са Кошара.

Пројекат „Стопама наших предака“ кроз рад са талентованом децом на образовни и практични начин обрађује тему српске историје, традиције, језика, писма и православне вере, са посебним освртом на истoријски период Великог рата и боравак српске војске и народа на острву Крфу од 1916. до 1918. године.

 

Извор: Слово љубве

Pin It on Pinterest

Share This