Izaberite stranicu

Фестивал средњовековне музике „Медимус“ традиционално ће се ове године одржати четврти пут у прелепом амбијенту атријума Цркве Светог Спаса у Призрену. Програм тродневног фестивала који се одржава од 23. до 25. августа биће обогаћен најразличитијим средњовековним садржајима и наступима познатих извођача средњовековне музике. Организатори фестивала уједно су обезбедили посете српским светињама на КиМ за све заинтересоване посетиоце из Београда, Северне Митровице, Зубиног Потока и Грачанице.

Овогодишњи „Медимус“ вечерас ће отворити истоимени ансамбл у 19:30 часова, а одмах за њим посетиоци овог фестивала ће имати прилику да уживају у наступу чувеног ансамбла „Музика Профана“ из града Пати у Мађарској.

Сутрадан ће у 19:30 наступити ансамбл „Ренесанс“ из Београда, који ове године прославља 50 година постојања, док је наступ светски познатог грчког византијског хора из Атине заказан за сат касније, поручују организатори фестивала.

У недељу ће на сцени заблистати „Симонида Хипербореа“ из Београда у 19:30 часова.

Фестивал „Медимус“ прошлогодишњи је добитник награде „Музика класика“ за 2018. годину, по мишљењу жирија као најбољи фестивал од регионалног значаја.

Организатори фестивала, који се одржава четврту годину заредом, су Друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена, Дом културе Грачаница и Фондација Свети Архангели.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This