Izaberite stranicu

На празник Светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона, 9. августа 2019. године, Његово  Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије савршио је Божанску литургију у цркви Светог Пантелејмона у Дечјем дому здравља у близини села Непоротово, округ Сокиријански, област Черновци. Храм је изграђен пре шест година у Дому здравља и интерната за село Молница. О овој установи старају се сабраћа манастира Светог Вазнесења у Банчену.

Архијереј Бугарске Православне Цркве, Митрополит ловчански Гаврило учествовао је у свечаностима о храмовном празнику цркве Светог Пантелејмона, извештава Савез православних новинара позивајући се на прес службу Черновичко-буковинске епархије Украјинске Правосла вне Цркве.

Предстојатељ Украјинске Православне Цркве честитао је присутнима празник, после чега се обратио речима захвалности јерарху Бугарске Православне Цркве.

-Желим да захвалим владици митрополиту Гаврилу Ловчанском, нашем сабрату из Бугарске Свете Цркве, на учешћу у нашим прославама, и да га замолим да пренесе наше најбоље жеље и братски поздрав Предстојатељу Бугарске Православне Цркве, патријарху Неофиту, рекао је митрополит Онуфрије.

Извор: Московска Патријаршија (с руског Информативна служба Српске Православне Цркве)

Pin It on Pinterest

Share This