Izaberite stranicu

У манастиру Светог Георгија у Бијелој код Шавника Свету архијерејску литургију данас је служио Епископ диоклијски господин Методије са свештенством.

На Литургији је одговарало сестринство манастира Подмалинско.

Владика Методије је у литургијској бесједи  тумачио данашње Јеванђеље:

„Гдје год је Господ ходио стопама својим и проповиједао, било то у великом граду Јерусалиму или по неким другим мањим мјестима, или чак пустим мјестима, увијек га је народ пратио и ишао за Њим. Тако и данас, гдје се год Христово име проповједа, и Јеванђеље, и гдје се год Божија служба служи, било то у мањим мјестима или пустињама, ту се Божији народ окупља“, рекао је он.

Владика Методије је ублагословио новоосновано братство “Свети Георгије” које је званично почело са радом 14. јула ове године при манастиру. Братство је основано на иницијативу игумана ове светиње архимандрита Исаије (Крговића), а по благослову Владике будимљанско-никшићког господина Јоаникија. Оно за сада већ броји око 120 регистрованих чланова.

На крају Свете Литургије приређена је трпеза хришћанске љубави. Уз струне гусала Бошка Вујачића, Ранка Минића и Ивана Луковца и стиховима Славка Перошевића сабранима за трпезом приређен је изузетан духовни угођај.

Николина Ћеранић

Pin It on Pinterest

Share This