Izaberite stranicu

Председник Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије, Mитрополит волоколамски Иларион, који се налази на Филипинима по благослову Његове Светости Патријарха московског и све Русије g. Кирила, састао се 9. августа 2019. године са председавајућим Представничког дома Парламента Филипина А. Kаетаном. Саговорници су размотрили широк спектар питања од обостраног интереса. Митрополит Иларион је посебно изложио мисију Руске Православне Цркве на Филипинима и у другим земљама југоисточне Азије. Обвљена је размена мишљења о теми међуверског дијалога и о многим другим темама на међународном дневном реду.

Састанку су присуствовали Pатријаршијски егзарх Jугоисточне Азије, Mитрополит Сингапура и Jугоисточне Азије Сергије; ванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације у Републици Филипини И.А. Ховајев; привремени администратор Филипинско-вијетнамске епархије Патријаршијског егзархата Jугоисточне Азије, Mитрополит ханти-мансијски и сургутски Павле; други секретар Руске амбасаде у Манили Д.М. Карењин и секретар Егзархата јеромонах Питирим (Донденко).

На крају састанка, председник Представничког дома филипинског Парламента приредио је вечеру у част угледног госта. На крају састанка размењени су сувенири.

Извор: Московска Патријаршија (с руског Информативна служба Српске Православне Цркве)

Pin It on Pinterest

Share This