Izaberite stranicu

Током августа, научници, специјалисти и академици, лекари и друго особље боравиће у Александријској патријаршији у Кенији где ће волонтирати међу локалним становништвом. Прву групу Американаца срдачно је дочекао Митрополит Макарије у Патријаршијској школи. Затим су се упутили у подручје Мукен где живи народ Нанди, део етничке групе Калењин која живи у Источној Африци, где је Митрополит Макарије поставио камен темељац нове библиотеке и хемијских лабораторија у једној од православних предшколских и основних школа. Волонтери ће помоћи у њиховој изградњи.

Тим лекара и студената Медицинске школе Универзитета у Солуну већ се налази у Патријаршијској школи, где прегледају пацијенте и дају бесплатне лекове. Они ће читаву недељу провести у Најробију и околини. Ово је друга година како посећују Кенију. Остале групе Американаца и Грка углавном раде на изградњи основних школа и поправци других школа.

Друга група наставника грчког језика у Херонасиосовој школи,у Ираклиону на Криту, допутовала је у Патријаршијску школу у Најроби да из темеља обнове оближњи дечји вртић и основну школу Светог Клемента. Још једна група од 11 младих Американаца стиже да помогне у изградњи болнице за обуку студената медицине и омладинског центра Свеетог апостола Павла у западној Кенији.

Извор: romfea.news (са енглеског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This