Izaberite stranicu

На данашњи дан, 30. јула 1863. године родио се Хенри Форд, амерички пословни човјек, оснивач Форд Мотор Компаније. Хенри Форд је био познати амерички индустријалац, оснивач и власник чувене компаније за производњу аутомобила Форд Мотор Компаније, али такође и један од најпознатијих истраживача организационе праксе. Форд је науку о организацији обогатио значајним практичним доприносима. Његове организационе иновације су и у вријеме савремене, модерне организације и даље присутне. Његова најпознатија дјела су: „Мој живот и рад“ и „Велико данас – веће сјутра“. Рођен је у америчкој савезној држави Мичиген као прво од шесторо дјеце имиграната из јужне Ирске. Већ као дјечак показивао је велико интересовање за механику и често радио у очевој радионици. Са шеснаест година отишао је од куће да би учио машинство. Након неколико година враћа се у родни град и убрзо добија посао инжењера у Едисон Компанији. Послије само двије године бива унапријеђен у главног инжењера, што му доноси веће приходе и омогућава му да се посвети властитим експериментима на моторима са унутрашњим сагоријевањем. Успјеси у експерименталном раду га охрабрују па даје отказ и оснива са другим иноваторима Детроит Аутомобил Компанију која је, на жалост, убрзо банкротирала. Међутим, Форд оснива своју властиту фирму под називом Форд Мотор Компанија. Већ 1908. године компанија пушта у продају чувени модел „Т“.

Компанија Форд, практично је настала на огромном успјеху модела „Т“ и до дана данашњег, задржала се међу пет највећих свјетских произвођача моторних возила. Хенри Форд и његова компанија су, глобално гледано, међу најзаслужнијима за стварање и развој свјетске аутомобилске индустрије, али и комплетан смјер развоја цивилизације двадесетог вијека . Модел „Т“, познат такође и као „тин лизи“ је за пуних деветнаест година, колико се производио , направљен у 15 милиона примјерака, што је за ондашње индустријско-производне могућности било равно чуду. Овакву популарност стекао је захваљујући чињеници да је био први масовно произвођен аутомобил који је могао да превезе више људи, а у исто вријеме био и довољно јефтин да су га могли приуштити и нижи друштвени слојеви. Наиме, Форд је творац једног система производње – система покретне траке. Овај систем допринио је унапређењу организације рада у производњи, а његове најзначајније предности су: рационално коришћење елемената производње, већи степен искоришћења времена, примјена специјализације, адекватнија припрема производње, већа количина произведених производа, већа продуктивност рада. Овакав начин производње је за резултат имао невјероватно повећање продуктивности уз истовремено знатно снижавање трошкова производње, што је аутомобил који се производио у Фордовој фабрици учинило неупоредиво јефтинијим од свих конкурентских модела. Ипак, поред свих ових предности, битно је истаћи и један недостатак оваквог система производње, а то је да је рад радника сведен на најједноставније операције, па уситњеност посла проузрокује монотонију која може бити узрок појаве замора радника. Хенри Форд је такође био и зачетник идеје о производњи истог модела аутомобила  на различитим локацијама, па је тако модел „Т“ врло брзо почео да се производи у локалним погонима у Канади, Аустралији и Европи.

Хенри Форд је умро у 84. години живота, на свом имању у Дирборну у савезној држави Мичиген. Његове иновације не само да су довеле до револуције индустријске производње, већ су имале и велики утицај на модерну културу, у тој мјери да неки друштвени теоретичари раздобље економске и друштвене историје у коме је он стварао називају „фордизам“.

И данас, Фордове компаније у више од 50 земаља свијета запошљавају на стотине хиљада радника, производећи годишње више од десет милиона моторних возила, махом – аутомобила.

Приредио: Миомир Ђиуришић

 

Pin It on Pinterest

Share This