Izaberite stranicu

Мада древна православна земља Украјина пати од духовне збрке услед националистичког и црквеног раскола, патња коју су донеле такве ситуације прилика је за вернике да буду духовно савршени, учи своју паству Његово блаженство Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије.

Молитве и трпљења у тешким приликама чине човека духовно савршенијим, рекао је Његово блаженство у интервјуу магазину Украјинске цркве „Свештеник и паства“.

„Патријарх Вартоломеј је прекршио канонске норме и правила црквеног живота. Он је изазвао духовни хаос у нашој земљи, који је испунио горчином срца многе верне деце наше свете канонске Цркве,“ рекао је предстојатељ  УПЦ.

Међутим,  „кроз ове наметнуте невоље Господ нам пружа прилику да покажемо своју љубав и верност Њему, љубав према чистој православној вери, као и да усугубимо молитве једни за друге и за оне који нас жалосте. Љубав, молитва и трпљење чине човека савршенијим и духовно бољим”, објаснио је Митрополит Онуфрије.

Он је такође напоменуо да је “црква” коју је створио Патријарх Вартоломеј политичка организација и представља покушај да се Црква учини слугом политике. Будући да је створена преваром и безакоњем, сасвим је природна свађа која се сада одвија унутар ње“, сматра Митрополит Онуфрије…

Истинска Црква позива лица у расколу да се освесте и да престану да обмањују себе и друге, “јер је обмана проналазак оца лажи – ђавола, и никад не води ичему добром”.

“Човече, буди веран Богу, воли Бога, воли људе, воли Истину, и знаћеш благослове не само у вечности, већ и овде, на земљи”, позвао је Митрополит Онуфрије.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This