Izaberite stranicu

Православна црква већ 2000 година учи да је побачај убиство. Нажалост, овај велики грех често се не препознаје у свету, па ни у неким православним земљама. Борећи се против овог геноцида, Свештени синод Грчке цркве донео је одлуку да установи Дан нерођеног детета, који би се обележавао у недељу после Божића. Ова одлука је донета 9. јула 2019. године кад је истакнуто да је донета у циљу да заштити децу, а све у настајању да побољша демократску слику ове земље.

Покрет „Пусти ме да живим“, који је поднео иницијативу за ову одлуку, истиче: „Са осећањима радости и захвалности поздрављамо одлуку Свештеног синода Грчке цркве да прву недељу после Божића посвети заштити Нерођеног детета … Наш покрет, веран јеванђељској речи, проповеда истину да је нерођено дете људско биће, слика Божја … и настоји да то дете и заштити.“

Према извештају Митрополита Игњатија из 2017. године, један од главних чиниоца за нижу стопу наталитета представљају непрестано и систематско омаложавање свештене установе породице, психолошка и интелектуална незрелост друштва, запрепашћујући велики број побачаја у Грчкој, размишљање да се боље живи без деце, омаловажавање материнства и десакрализација друштва.

Извор: orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This