Izaberite stranicu

Ових дана је отпочело прикупљање потписа који би се уручили Скупштини Грузије са захтевом да усвоји закон против промовисања ЛГБТ идеологије и начина живота. Иницијатива је почела у Цркви Иверске Матере Божје у граду Зугдиди, престоници западне грузијске области. Поред прикупљања потписа, организују се јавне расправе по овим проблематичним питањима по јединство нације и по древне православне вредности.

Грузија је у суштини традиционална земља, са више од 80% становништва православне вере, а битка између традиционалних, православних вредности и либералнијих секуларизованих вредности погоршава се не само пропагирањем ЛГБТ вредности, него и подстрекивањем великих западних сила, верују грузијски свештеници  и верници.

Петиција позива да се уклоне изрази „родни идентитет“ и „сексуална оријентација“ из антидискриминирајућег грузијског закона, пошто овај проправославни покрет верује да такви изрази промовишу њихова гледишта и начин живота у друштву, и захтева усвајање закона који би забранио промовисање хомосексуалности. Грузијска Православна Црква активно подржава овакве законске пројекте.

Сличан закон постоји у Русији који забрањује хомосексуалну пропаганду међу младима, па је у мају месецу ове године московска градска власт већ 14 годину заредом на основу овога закона забранила представницима ЛГБТ да држе своју параду.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This