Izaberite stranicu

У уторак, 23. јула, наставља се драмски програм овогодишњег фестивала. У амфитеатру Манастира Стањевићи, са почетком у 21 час, биће изведена представа Академског позоришта Промена из Новог Сада, Три зиме по тексту Тене Штивичић, а у режији Јасне Ђуричић.

Академско позориште Промена основано је у Новом Саду 1978. године. Позориште је тада бројало укупно 45 чланова – тринаест редитеља и тридесет два глумца. Иако је основано као професионално позориште оно је покренуто без неопходних материјалних средстава. Тако је позориште Промена тада било отворено за све који желе да се баве театром, без обзира на то да ли су студенти Академије умјетности. Запаженије представе тадашње Промене су: Марио и мађионичар Томаса Мана у режији Милана Белегишанина, Јелка код Иванових Александра Веденског у режији Хариса Пашовића, Столице Ежена Јонеска у режији Слободана Мојака. Позориште Промена било је активно до средине осамдесетих година када престаје са радом због смјене генерација студената који нису имали иницијативу да позориште настави са радом. Академско позориште Промена је поново почело са радом 20. фебруара 2015. године на иницијативу студената драматургије и глуме (Стефана Исаковића, Димитрија Аранђеловића и Душана Вукашиновића. Промена је поново покренута у жељи да студенти драматургије, режије и глуме своје радове ван испита показују и живој публици.

Представа је настала као дипломски рад студената глуме у класи професорке Јасне Ђуричић и Сање Ристић Крајнов. Режију је урадила Јасна Ђуричић, текст Тена Штивчић, мајстор свјетла је Анђелко Попић, мајстор тона Александар Мрђан, декорацију и сценографију је урадио Вукашин Ранђеловић.

У представи играју: Никола Кнежевић, Исидора Влчек, Вања Ковачевић, Ксенија Митровић, Тамара Шустић, Ана Рудакијевић, Стефан Бероња, Бојана Милановић, Сташа Блечић, Милош Лазић, Милош Лучић И Растко Мићић.

Представа почиње у 21 час. За публику је обезбијеђен превоз са станице Медитеран Еџпресса (у граду) у 19:45ч. Напомињемо да у близини манастира има мјеста за паркирање, ако и да се Стањевићи налази изнад Будве и да је температуре нижа.

Извор: РТВ Будва

Pin It on Pinterest

Share This