Izaberite stranicu

Његово блаженство румунски Патријарх Данило уручио је вимблдонској тениској шампионци Симони Халеп највише одликовање Румунске патријаршије на свечаном пријему одржаном јуче, 18. јула, у Патријаршијском двору у Букурешту.

Симона је примила орден Патријаршијског крста за световњаке након што је задобила другу победу на овом грендслему. Патријарх је тада рекао да је Симона пример младима шта се све може постићи вредноћом, издржљивошћу и надањем.

„Црква веома цени чињеницу да ти, Симона, јавно исповедаш хришћанску веру оцењивањем знаком часног крста, чиме показујеш да истински представљаш побожан, саможртвени, предузимљив румунски народ. Желимо ти на много година добро здравље и радост и изобилну помоћ Божју“, казао је Блажењејши Патријарх.

„Свагда благодарим Богу на свему што ми је дао и на породици у којој сам васпитана. Срећна сам што сам Румунка, срећна сам што сам на овој земљи, и надам се да ћу многе људе и децу учинити срећнима, надахњивати их да постижу оно што желе“, казала је примајући орден, Симона Халеп.

Извор: Basilica.ro (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This