Izaberite stranicu

Регионални савјетник италијанске регије Венето и и министар економије Владе Венето Стефано Валдегамбери упутио у име регије Венето, писмо подршке свештенству Српске православне цркве и вјерном народу поводомо спорног нацрта закона о отимању светиња.

У свом писму г. Валдегамбери је изразио запрепашћење нелибералним инсистирањем Владе да одузме Цркви имовину и историјска добра. Ради се о ароганцији типичној за најгори комунистички режим. Он је саопштио да је још више огорчен што тренутна Влада ужива подршку Европске Уније.

“Шта се догодило са племенитим принципима на којима треба да почива Европа? Одузимање наведених добара представља и жељу да се избришу културно-историјски трагови ваших простора који су током дугог временског периода живјели у симбиози са Венецијом. У Боки Которској се налази прво палеохришћанско свједочанство словенских народа, које има симболочну вроједност за свеукупни хришћански свијет. Опет наглашавм своју, као и солидарност свих становника Венета.”, нагласио је Стефано.

“Надам се да ће и надлежне институције реаговати како ово културно наслеђе не би било избрисано, будући да представља богатство не само Црне Горе, већ и цјелокупног човјечанства.”, закључује у писму г. Стефано Валдегамбери.

 

Pin It on Pinterest

Share This