Izaberite stranicu

На четврту недељу по Духовима, у дану када Црква Божија у свом исконском памћењу призива молитвено заступништво мученика и бесребреника Козму и Дамјана – служена је Света Литургија, у подгоричкој Цркви Светог Ђорђа.

Светим Евхаристијским сабрањем началствовао је презвитер Блажо Божовић уз саслужење протојереја-ставрофора Милете Кљајевића, протојереја-ставрофора Драгана Станишића, ђакона Ивана Црногорчевића и молитвено учешће проте Милуна Фемића и протојереја Јована Радовића.

На Литургијске возгласе једним духом одговарали су појци овог Светог храма, предвођени протом, Јованом Радовићем.

Осветивши Дарове Предложења а пре примања Свете Тајне Причешћа, сабранима се укратко обратио началствујући свештенослужитељ о. Блажо Божовић поручивши сабранима – да Светој Тајни Причешћа – приступе у миру са страхом Божијим, имајући увек у уму да их Господ Бог чува и штити на свим путевима којима ходе – молитвеним заступништвом чудотвораца и бесребреника Козме и Дамјана, чији дан данас прослављамо.

Заблагодаривши Господу на присаједињењу с Њиме, началствујући свештенослужитељ јереј Блажо, пожелео је да нам ова заједница у Телу и Крви Господњој, коју примамо, буде на здравље и спасење како би, ако Бог да, славословили Господа у свим данима живота наших.

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This