Izaberite stranicu

У сриједу, 10. јула 2019. године, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици,  извршен је чин свете тајне јелеосвећења. Чинодејствовао је Преосвећени Епископ буеносаирески и јужно-централноамерички г. Кирило, а саслуживало му је свештенство саборног храма.

Овом чину присуствовао је велики број вјерника. Бесједио је протојереј Предраг Шћепановић, који је истакао значај имања тврде Божије вјере, праве вјере у правога Бога:

,,На првом мјесту, како је говорио највећи светитељ нашег рода – Свети Сава, треба да имамо праву вјеру у правога Бога, вјеру истиниту, вјеру у Оца, Сина и Светога Духа. Они који су у манастирима, они су вјерни својим епископима и игуманима. Ми који смо у браку, треба да смо вјерни својим брачним друговима, а на првом мјесту треба да смо вјерни Богу истинитом”, поручио је он.

Отац Предраг је казао да нипошто не треба да идемо код лажних исцјелитеља, који не могу помоћи, будући да само Бог који нас је створио и који нас као родитељ бескрајно воли може једино и истински помоћи.

,,Ако је неко и болестан међу нама, а сви смо мање – више на неки начин болесни или душом или тијелом, требамо да будемо вјерни Богу истинитом и да прво одлазимо у цркву, јер је овај свијет болесник кога је разболио гријех. Зато кад нам се деси болест, треба да похитамо у цркву Божију, а не да одлазимо код гатара, врачара, видовњака, астролога и свих оних који нам не могу дати здравље. Само Онај који нас је створио, који нас је послао у овај загонетни свијет – Богочовјек Исуса Христос једини је истински љекар”, рекао је отацПредраг.

Отац Предраг је нагласио да се требамо обраћати светитељима Божијим будући да су они вјерни иправи свједоци Христовога Васкрсења:

“У светој Цркви се на првом мјесту лијечимо Светим Причешћем које је лијек бесмртности, лијечимо се од смрти која је посљедњи непријатељ који ће се укинути, зато треба да се уздамо и одлазимо код истинских свједока Христовог Васкрсења, који јесте поразио смрт. Један од таквих свједока Васкрсења јесте и Свети Василије Острошки, свети Симеон Дајбабски такође, Свети Стефан Пиперски, Свети Петар Цетињски, код њих одлазимо и рецимо им да смо болесни и душом и тијелом, па се лијечимо постом, молитвом, опраштањем једни другима и љубављу”, закључио је тиме своје обраћање отац Предраг Шћепановић.

ОБРАЋАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА ПРЕДРАГА ШЋЕПАНОВИЋА

Након обраћања оца Далибора, многобројни сабрани вјерни народ је добио на благослов претходно освећени јелеј.

Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This