Izaberite stranicu

У четвртак 11. јула 2019. године, на празник Преноса моштију Светих бесребреника Кира и Јована, служена је, поводом доласка моштију преподобномученице Февроније, Света литургија у Светоархангелском манастиру Ждребаоник код Даниловграда.

Литургијом је началствовао јеромонах Јоаким (Стојановић), сабрат манастира Подмаине код Будве, уз саслуживање игумана манастира Светог Николаја Мирликијског на Ободском граду на Ријеци Црнојевића Евстатија (Ивановића).

Са благословом Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија и Епископа будимљанско-никшићког г. Јоаникија, мошти преподобне мученице Февроније ових дана обилазе манастире и цркве широм Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке.

Мошти преподобне Февроније свечано су испраћене из манастира Подмаине код Будве и стигле су у манастир Ждребаоник у сриједу 9. јула.

Светињу су дочекале монахиње манастира Ждребаоника на челу са мати Јустином и вјерним народом из Даниловграда и Бјелопавлића. Потом је служено је свечано бденије.

После јутрошње литургије, монахиње и вјерни су приступили цјеливању светух моштију преподобне мученице Февроније и Светог Арсенија, другог архиепископа српског.

Вјернима су на благослов подијељене и књиге житије и акатист и иконе Свете Февроније.

У поподневним часовима мошти светитељкине биће испраћене из манастира Ждребаоника, за Цетиње, гдје ће се служити свечано празнично бденије у манастирској цркви Рождества Пресвете Богородице поводом празника Светих апостола Петра и Павла.

У току Петровданског сабора на Цетињу вјерни ће имати благослов да се поклоне моштима преподобне мученице Февроније.

Александар Вујовић

Pin It on Pinterest

Share This