Izaberite stranicu

Видовданске ликовне награде додељене у Грачаници

ПОВОДОМ Видовданских свечаности, у галерији Дома културе у Грачаници је отворена изложба слика и додељена награда за свеукупно стваралаштво из области ликовних уметности “Лонгин” Милошу Шобајићу.

– Поносан што припадам овом дивном српском народу, који упркос свему успева да овде опстане – казао је Шобајић. – Ова награда ми је утолико дража јер је добијена од мог народа на Косову и Метохији, које је наша колевка. За сваки народ прво је важна култура, па све друго. Она је неопходна и за повезивање српског народа, а српски манастири и наша културна баштина су стуб око којег се сви држимо и стојимо.

У оквиру манифестације додељена је и награда “Димитрије Поповић” младом академском сликару Лазару Шошевићу, пореклом из Урошевца. Награду која носи име седамнаестогодишњег младића мучки убијеног у Грачаници, Шошевићу је уручио председник општине Грачаница Срђан Поповић, Димитријев брат. Поред домаћих сликара на “Видовданској ликовној колонији” учествовала је гошћа из Великог Трнова у Бугарској, Мариета Конова.

Извор: Новости

Pin It on Pinterest

Share This