Izaberite stranicu

Полагањем камена темељца званично је започета изградња Дневног центра “Подржи ме”. Ово је посебан дан за Удружење родитеља деце са посебним потребама “Подржи ме” јер је данас, тачније на њихов други рођендан, почела изградња дневног центра управо за оне којима је то најпотребније.

У Микро насељу у Косовској Митровици, камен темељац и почетак радова освештао је протојереј ставрофор Милија Арсовић. Председница Удружења Ивана Ракић је том приликом рекла да је изградња оваквог центра подршка родитељима и дјеци и да је то знак да “у борби која нема краја” нису сами.

– Данас је за нас велики дан који је почетак изградње наших снова. Тешко је бити родитељ дијетета са потешкоћама у развоју. То најбоље знају родитељи који се лавовски боре да помогну својој дјеци. То је борба који нема краја, животни проблем родитеља као и породице као и стријјепња шта ће се догодити у будућности. На овом простору на којем смо данас, изградиће се дневни центар који ће бити највећа подршка родитељима и дјеци. Овако велики број људи нам даје до знања да нисмо сами у својој муци и неизмјерно им хвала на томе. Захваљујем предсједнику Одбора за помоћ Србима на КиМ Милораду Арлову који је од самог почетка са нама и који је наша највећа подршка као и Републици Српској и свима који су помогли и који ће тек помоћи – рекла је Ракић.

Прва фирма која је донирала новчану помоћ за изградњу дневног центра је компанија МТС д.о.о. која послује у Косовској Митровици на челу са директором Зораном Милојевићем.

Координатор за послове Канцеларије за Косово и Метохију у Косовској Митровици Злата Радовановић је истакла да ће Канцеларија за КиМ и даље наставити да помаже и сарађује.

– Канцеларија за Косово и Метохију жели да изјави своју захвалност и одушевљење поводом испуњеног обећања Милорада Арлова. Канцеларија за Косово и Метохију ће увијек учинити све са своје стране да овај центар ради пуним капацитетом и да добијете од нас сву неопходну помоћ. Наравно сарадња ће наставити да тече и јача свакога дана – рекла је Радовановић.

Предсједник Одбора за помоћ Србим Косову и Метохији Милорад Арлов је том приликом нагласио да ће Република Српска увијек помагати, јер су проблеми ових малишана дупло већи у односу на њихове вршњаке у остатку Косова и Метохије.

– У јануару, на хуманитарној академији, обећали смо изградњу овог дневног центра и изградићемо га. У децембру нисмо имали ниједан евро, а данас располажемо са више од четвртине средстава. Као што сте чули, помоћ ћемо добити од Владе Републике Српске и Канцеларије за Косово и Метохију. Изградићемо га како би они имали другу кућу, да могу да дођу кад буду хтијели и осјећају се слободно. Дружећи се двије године са овим Удружењем, схватио сам колика је воља да и они сами себи помогну и да се удруже. Република Српска ће вам увијек помоћи колико год она била у могућности, јер и ми смо у тешким проблемима и под притисцима али породице ових малишана су у дупло већим проблемима него сви Срби на Косову и Метохији – рекао је Арлов.

Камен темељац положили су предсједница Удружења Ивана Ракић, предсједник Одбора за помоћ народу на КиМ Милорад Арлов као и протојереј ставрофор Милија Арсовић. Предвиђено је да центар буде површине 476 метара а користиће га око 130 дјеце, колико их Удружење окупља.

Извор: Радио Косовска Митровица

Pin It on Pinterest

Share This