Izaberite stranicu

У просторијама Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици јуче, 21. јуна одржана је сједница Катихетског одбора Миторполије Црногорско – приморске са циљем организације 20. дјечијег сабора, који се иначе сваке године пред почетак школске године организује на Цетињу.

У раду сједнице, коју је отворио координатор Катихетског одбора протојереј Мирчета Шљиванчанин учествовао је и Његово Преосвештенство Епископ буеносаирески и јужно-централно амерички Господин Кирило,

Будући да је Дјечији сабор један од највећих и најбитних саборских свечаности у Митрополији, посебно за дјецу, омладину и њихове родитеље, он самим својим обликом, концептом и начином одржавања захтијева и посебан ангажман у самој реализациј догађаја, а узимајући у обзир да се ове године прославља 20 година континуираног рада и одржавања потребна је посебна посвећеност.

Активности у припреми јубилеја Сабора трају више мјесеци и ово је један од првих састанака чија је тема била конципирање одвијања саме свечаности, док ће се у наредним Сједницама поред тематских, едукативних и програмских питања бавити и техничким дијелом организације, полазећи од синопсиса, броја и избора учесника и гостију до физичке локације и позиционираности самих елемената потребних за одржавање Сабора.

Овогодишњи Дјечији сабор који ће се одржати у суботу 31. августа.

секретар Катихетског одбора

протојереј Драгослав Ракић

Pin It on Pinterest

Share This