Izaberite stranicu

Школа вјеронауке при Храму Светих апостола Петра и Павла у Рисну, у петак 14. јуна имала је свој последњи час вјеронауке у овој школској години, који су реализовали Катихетски одбор Митрополије црногорско-приморске и парохија рисанска.

Лијепо  и сунчано вријеме, ког нам је недестајало у овој школској години, измамили су осмјех на лицима малишана, те је последњи час одржан у црквеној порти.

Молитва, граја, игра и слаткиши употпунили су овај час, те се портом највише могло чути „ја немам жуту бојицу!“

Посебну радост, учинио је, својим присуством и парох рисански протојереј-ставрофор отац Момчило Глоговац, који је током ове школске године пружао своју несебичну помоћ како би се одржали часови вјеронауке.

На самом крају часа, ученицима су подјељене дипломе, којима су сви до једног похваљени за ревност и стечено знање. Потом смо се посебно захвалили родитељима, који су слиједили ријеч Господњу: „Пустите дјецу нека долазе к мени, и не спречавајте их; јер таквих је Царство Божије.“ (Мт. 18,16). Увидјевши значај вјеронауке за одгој њихове дјеце, родитељи су редовно долазили са малишанима, напајући се са Извора премудрости.

Надамо се и молимо Господу да ће се наше дружење наставити и у следећој школској години. До тада, пожељели смо малишанима, да уживају у љету, у мору и слободном времену, ког у њиховим годинама имају на претек. Да се сваког дана сјећају Господа и моле му се, да буду ревносни на Светој литургији као и до сада, али и да не забораве своје школске обавезе, лектире и саставе.

Нека би Свеблаги Господ свима нама дао радости и снаге коју имају наши малишани, како бисмо и ми били безазлени и чистог срца и на тај начин славили и преузносили име Оца нашег који је на небесима.

Вјероучитељ, Јован (Јовица) Вукасовић

Pin It on Pinterest

Share This