Izaberite stranicu

Силазак Духа Светога на апостоле-Педесетница прослављен је и у Бобији надомак Ријеке Црнојевића. Свету Литургију је служио парох ријечки јереј Божидар Ћеранић, за појницом је одговарало братство манастира Светог Николе са Обода.

Задњих година сабирајући се у овом селу као иницијатор и обновитељ Светиње упокојени господин Веско Шофранац је у аманет оставио својим будућим покољењима да наставе тамо гдје је он стао. Традиционално сваке године у храму који је посвећен Светом Петру Цетињском, се на Тројичин дан служи Света Литургија, окупља велики број вјерног народа, креће славска литија око храма и реже славски колач. Тако да је и ове године као и прошлих настављена традиција коју мјештани Бобије чувају.

Сабранима се обратио јереј Божидар Ћеранић, ријечима: “… народ који из године у годину се окупља у још већем броју, свједочи име Господње, свједочи непролазно, свједочи истински пут, данас видимо да су такви свједоци  и наши житељи Бобије…” Сабрани су на крају заједничарили уз трпезу љубави коју су припремили за овај Тројичиндански сабор у Бобији.

                                                                                                    Николина Ћеранић

Pin It on Pinterest

Share This