Izaberite stranicu

У Кијеву је одржана свеукрајинска литија у заштиту деце и породице. Литија је била праћена аутомобилима са звучницима који су преносили про-породичне говоре, породичне песме и слогане марша. Овогодишња кампања је одржана под слоганом „Породица је срце Украјине!“

На тргу је приређена свечаност, током које су породице и активисти за породицу награђени подстицајним наградама у различитим категоријама.

Литија је одржана уз подршку јавних и добротворних организација с циљем да се скрене пажња друштва и власти на моралне и духовне темеље породице и брака као заједнице  једног мушкарца и једне жене, што је неопходно за складно васпитање и здрав развој деце.

Прошлогодишњем маршу је присуствовало око 10.000 људи, под слоганом „Срећна породица – здрава Украјина!“

Украјински Парламент је у децембру 2017. године усвојио Предлог закона бр. 5924, „О спречавању и сузбијању насиља у породици“. Закон уводи додатне мере за стварање мера и заштитних механизама за борбу против свих облика родно заснованог насиља, укључујући насиље у породици, сексуално насиље, ухођење, сексуално узнемиравање, присилни брак, сакаћење женских гениталија, присилна стерилизација и присилни абортус.

Према социолошком истраживању Центра Разумков, 98,6% Украјинаца ставља породицу на прво место по приоритетима у животу, а породица је највећа вредност међу свим друштвеним и личним вредностима.

Хиљаде православних верника такође је испунило улице главног града Молдавије 18. маја  2019. у знак подршке традиционалним породицама и традиционалним породичним вредностима.

Извор: Orthochristian  (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This