Izaberite stranicu

Црквена општина Бар и ове године организује “Тројчинданске свечаности на Румији” које ће почети у навечерје празника вечерњом службом у Цркви Светог Николе у Микулићима у 21 час, док ће се празнично бденије служити у Манастиру Светог Сергеја Радоњешког у 22 ч.

Литија са крстом Светог Јована Владимира кренуће 16. јуна у 01:00 ч од Цркве Светог Николе у Микулићима до Цркве Свете Тројице на Румији.

Света литургија служиће се у 02:00 у Манастиру Светог Сергеја Радоњешког, а у 05:00 часова у Цркви Свете Тројице на Румији.

У оквиру свечаности у 7 часова ујутро одржаће се Спортске игре на Доцу од Румије, а у 11 часова обавиће се освештавање воде на Питином потоку у Микулићима.

Након тога у 12 часова служиће се парастос на гробљу код Цркве Светог Николе у Микулићима. Потом ће литија опходити ову светињу и вјерни ће имати благослов да цјеливају крст Светог Јована Владимира.

“Тројчинданске свечаности на Румији” завршиће се Духовским вечерњем у Манастиру Светог Сергеја Радоњешког, са почетком у 14 часова.

У Микулиће ће се кренути организовано 15. јуна у 19 часова испред Саборног храма на Тополици.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This