Izaberite stranicu

На празник Вазнесења Господњег, четрдесети дан по Васкрсењу, Свету литургију у Храму Светог Јована Владимира у Бару служио је протојереј Љубомир Јовановић. Саслуживали су му јереј Младен Томовић и отац Евгений Маслов, свештеник из Украјинске православне цркве Московске патријаршије .

О празнику Вазнесења Господњег бесједио је отац Младен који је нагласио да је човјекову природу Господ самим Вазнесењем уздигао на Божији престо и да је то та радост данашњег празника која се пренјела и на Његове ученике.

“Радост, јер су знали да ће и они једнога дана са Господом бити у Царству Божијем. Све ово не би могло да се догоди да се наш Господ прво није родио, затим крстио, па се пробразио на гори Тавор, након тога страдао и претрпио муке, бивао шибан и разапет на крсту, Васкрсао у трећи дан и после четрдест дана Вазнео на небеса. Ту  љубав Бога према своме створењу не требамо да заборавимо. И зато ми људи имамо велику одговорност да по заповијести Божијој живимо, да се трудимо да живимо по Јеванђељу, како би били достојни Царства небескога”, рекао је отац МладенТомовић.

Након завршетка Свете службе оци су у част Вазнесења Христовог освештали славски колач и жито, честитали славу свим свечарима и позвали присутни народ на братско сабрање у крипти храма.

Дејан Вукић

Pin It on Pinterest

Share This