Izaberite stranicu

Савез православних цркава у Кантону Цириху (Verband der orthodoxen Kirchen im Kanton Zürich) одржао је 2. јуна 2019. године своју шесту редовну годишњу скупштину у којој су учешћа узели представници свих дванаест Цркава чланица.

Седницу је водио председник Савеза др Николај Банкул (представник Руске Православне Цркве) а присутни су били чланови ужег председништва као и преставници свештенства и лаика из сваке црквене општине. Поздравну реч одржала је Бетина Лихтлер (Bettina Lichtler), председница Заједнице хришћанских цркава у Кантону Цирих, која је Православним Црквама захвалила на плодоносној сарадњи у протеклој години и која је пожелела успешан рад скупштине. Окосница рада скупштине били су планови за даље мисијске, културне и духовне активности савеза у Кантону Цириху. Представљена је нова интернет презентација и донесене су одлуке везане за финансијско пословање савеза.

На крају скупштина се захвалницом и пригодним поклоном захвалила др Петеру Витверу (Peter Wittwer) који се од оснивања савеза 2014. године активно залагао за унапређење његовог рада. На крају, савез је уз помоћ Реформаторске цркве у Цириху уприличио коктел и послужење за све присутне. Српску православну Цркву представљали су пароси, протојереј-ставрофор Мирослав Симијоновић и протојереј-ставрофор Ненад Михајловић и теолог Милан Кострешевић.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This