Izaberite stranicu

Његова светост Патријарх српски Г. Иринеј је данас, 03. јуна 2019. године у Дамаску био на пријему код председника Сирије г. Башара ал-Асада, са члановима делегације СПЦ, Високопреосвећеним Митрополитом црногорско-приморским г. Амфилохијем и Преосвећеним Епископом шумадијским г. Јованом, а у присуству грчког православног Патријарха Антиохије и свег Истока г. Јована Десетог Јазигија, преноси Сиријско-арапска новинска агенција САНА.

Председник ал-Асад је истакао да оно чему су Сирија и Србија изложене, у смислу страног мешања и покушаја подривања њиховог суверенитета и друштвеног ткива, као и упорност народа две земље у суочавању са таквим покушајима, представља солидну основу за изградњу народног дијалога и сарадње која поставља темеље за дугорочне односе који служе интересима оба народа.

Свјатјејши Патријарх српски Иринеј је са своје стране изразио поверење у способност Сирије да изађе из стања кроз које пролази и поврати историјску улогу ефикасне државе у успостављању стабилности и ширења мира и љубави у региону. Свјатјејши је нагласио да су одлучност и упорност сиријског народа да одржи јединство с обзиром на тероризам, а чему је и сам постао сведок током ове посете, ојачали ово поверење. Патријарх Иринеј је високо оценио принципијелну и чврсту подршку председника ал-Асада у знак подршке Србији у вези са Косовом и Метохијом.

Председник ал-Асад је заузврат исказао поштовање дубоком људском ставу Патријарха Иринеја у промовисању вредности љубави и одбацивању екстремизма, извештавају А. Хасун (A. Hassoun)  и Хазем Сабах (Hazem Sabbagh) за агенцију САНА.

(вест је превела и приредила Редакција радија “Слово љубве”)

Извор: Агенција САНА

 

http://www.spc.rs/sr/patrijarh_irinej_u_poseti_antiohijskoj_patrijarshiji_0

http://www.spc.rs/sr/torzhestveni_dochek_patrijarha_irineja_u_damasku

http://www.spc.rs/sr/prvi_dan_patrijarhove_posete_antiohijskoj_patrijarshiji

http://www.spc.rs/sr/direktan_prenos_patrijarashke_liturgije_u_damasku

http://www.spc.rs/sr/drugi_dan_patrijarhove_posete_antiohijskoj_patrijarshiji

Pin It on Pinterest

Share This