Izaberite stranicu

Шесторица српских цивила који су у уторак ухапшена у бруталној акцији специјалаца косовске полиције у Зубином Потоку ослобођени су у среду касно увече, сазнају “Новости”.

Саслушање у Основном суду у Косовској Митровици трајало је више од шест сати, а након одлуке судије Љиљане Стевановић која је одбила захтев тужилаштва да им се одреди притвор, примљени су у митровачку болницу. Судија Стевановић је, како сазнајемо, донело овакву одлуку јер није било довољно доказа да се ухапшенима одреди притвор.

Срби су у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици примљени са видљивим повредама, а у току је дијагностика.

– Пацијенти који су примљени имају тешке телесне повреде и задржани су на одељење Хирургије где ће им бити урађене даље анализе. Ради се о повредама глава и тела, тешке природе, и њихово стање је за сада стабилно – рекао је дежурни хирург доктор Драгиша Јакшић и додао да ће се стање пацијената пратити због могућих компликација.

Србе који су у размаку од два сата пристизали у Болницу у Косовској Митровици сачекала је родбина. Видно изнурени, са бројним подливима по лицу, глави и телу, нису желели да описују кроз какав пакао су у претходних четрдесетак сати прошли.

– Важно је да смо поново на слободи и да смо са својим најмилијим – поручили су, у пролазу, новинарима који су их сачекали.

УНМИК: СРПСКИ ЧЛАН ОСОБЉА УН ПУШТЕН НА СЛОБОДУ

Српски члан особља УН, који је ухапшен током акције косовске полиције на северу КиМ, пуштен је на слободу и превезен у болницу, наводи се у саопштењу Унмика достављеном Танјугу.

Како се наводи, он ће остати у болници вечерас ради медицинске процене.

Поред српског члана особља УН, током акције косовске полиције ухапшен је и руски држављанин Михаил Красношчеков.

Главни тужилац у Косовској Митровици Шћикири Сила изјавио је раније да је Красношчеков пуштен на слободу захваљујући имунитету који има као припадник УНМИК-а, док је српски члан особља УН Дејан Димић још у затвору.

Сила је у изјави за портал Инсајдери најавио да ће сутра од специјалног представника на КиМ Захира Танина званично затражити да руском држављанину буде укинут имунитет, како би против њега подигао кривичну тужбу.

Извор: Новости

Фото: И.Радуловић

Pin It on Pinterest

Share This