Izaberite stranicu

У Вишеграду сутра почиње традиционална манифестација посвећена нобеловцу Иви Андрићу под називом “Вишеградска стаза”, коју организује ова општина.

Ученици Средњошколског центра “Иво Андрић” ће у 11.00 часова положити цвијеће и одржати пригодан програм код споменика посвећеног нобеловцу поред ћуприје на Дрини.

У оквиру манифестације, у Андрићевом институту у Андрићграду у 13.00 часова биће организовани сусрети библиотекара Републике Српске.

У вишеградском Дому културе у 18.00 часова биће организоване промоције књига издавачке куће “Дабар” из Добрунске Ријеке и Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Бесједу о Андрићу на свечаном отварању у Дому културе у 19.00 часова говориће професор Мило Ломпар, а у умјетничком дијелу програма учествоваће глумци Вјера Мујовић и Александар Срећковић.

Другог дана манифестације, у суботу, 1. јуна, у Спомен-учионици Иве Андрића у Вишеграду у 11.00 часова биће промовисан роман “Невиђена Србија”, аутора Владе Арсића, а за 17.00 часова на Бикавцу је планирано књижевно вече Друштва љубитеља писане ријечи.

У пјесничкој вечери која ће бити одржана на ћуприји на Дрини у 19.30 часова учествоваће Љубивоје Ршумовић, Миленко Јевђевић, Милица Бакрач, Слободан Јовић, Војин Остојић, Бранка Чарашић и Јелена Андрић.

У суботу ће у 20.00 часова у вишеградском Дому културе наступити женски камерни хор “Бањалучанке”.

Манифестација “Вишеградска стаза” биће затворена у недјељу, 2. јуна, позоришним представама, те изложбом слика.

Ово је најважнија културна манифестација у Вишеграду, која је установљена 1976. године, а одржава се сваке године у јуну. Њен програм чине разноврсни садржаји као што су књижевне вечери, сусрети писаца, промоције књига, позоришне и друге сценске представе, музичи програм. Саставни дио програма су и годишњи сусрети удружења библиотекара Српске.

Извор: РТРС

Pin It on Pinterest

Share This