Izaberite stranicu

У величанственом амбијенту Дома културе „Небојша Глоговац“ у Невесињу у уторак 28. маја 2019 године одржаној је финално вече Васкршњег фестивала српске изворне и народне пјесме „Кол’ко снаге хумска земља има“.
Према мишљењу стручног жирија побједница фестивала у категорији дјеце од 11 до 14 година је Анђела Вуловић из Херцег Новог.
Говорећи за Радио ,,Светигору“ шта јој значи ова награда Анђела каже да је поносна на себе, иако би за њу велики успјех представљало и само учешће на Фестивалу.
Анђела Вуловић, иначе кћерка свештеника Небојше Вуловића, најбољи је ђак шестог разреда Основне школе ,,Вељко Дробњаковић“ у Рисну а похађа и Музичку школу ,,Вида Матјан“ у Котору. Свира клавир а већ седам година се бави и фолклором и чланица је КУД ,,Слога“ из Ђеновића.

Сваке недјеље Анђела пјева за пјевницом у цркви Свете Недјеље у Каменарима, а ово је њена прва награда.

,,Лијепо сам се провела и упознала доста другара. Овај фестивал је одржан у организацији Основне музичке школе Светог Романа Мелода, а кандидати су били подијељени у три узрасне категорије. Ја сам се такмичила у најбројнијој, средњој, категорији која је бројала око 90-ак учесника. Конкуренција је била веома велика. Поред извођења пјесама оцјењивао се и сценски наступ, тежина пјесме као и одјевеност у духу Фестивала. У жирију су били професори Музичке школе, док им се у финалу придружила и Даница Црногорчевић. Што се тиче припрема за Фестивал, да будем искрена, нисам се нешто посебно припремала, осим онолико колико би било довољно за пробу пјевачке групе. Сматрала сам да је то за мене само искуство више, док ми је сам пролазак у финале подигао самопоуздање. Дођох, отпјевах и побиједих“ –каже Анђела, која се на Фестивалу предствила пјесмом са Косова и Метохија ,,Густа ми магла паднала“ док је била обучена у србијанску народну ношњу.

Њена пјесма је изазвала одушевљење, осмјехе па и сузе на лицима посјетилаца невесињског Фестивала.

Према мишљењу стручног жирија најбољу интерпретацију категорији дјеце до 10 година имала је Ања Ђурић из Требиња.

У категорији омладине најбоље оцјене добила је Анђела Братић из Невесиња. И публика је имала идентично мишљење тако да је младој Невесињки припала дупла награда.

Лауреат по избору учесника фестивала је Николина Радмиловић из Гацка.

Наградни фонд од 2.700 КМ обезбиједила је општина Невесиње, док су организацију фестивала помогли бројни спонзори.

Младе извођаче пратио је оркестар састављен од наставника и сарадника Музичке школе „Свети Роман Мелод“.
У ревијалном дијелу програма наступила је специјална гошћа Даница Црногорчевић и етно групе „Симонида“ и „Свети Димитрије“. Симпатије публике освојили су полазници Дјечијег вртића „Света Евгенија царица Милица“.
Фестивал је показао да дјеца имају велику жељу да кроз пјесму чувају свој идентитет и националну културу.

аудио запис разговора са Анђелом Вуловић

Разговор водила Слободанка Грдинић

Фото: радио Невесиње

 

Pin It on Pinterest

Share This