Izaberite stranicu

Папа и патријарх александријски и све Африке Теодор II,  у завршној посети Свештеној архиепископији Аруше и Централне Танзаније, посетио је  у уторак, 21. маја, град Дар ес Салам. Исте вечери, предстојатеља Александријске цркве  примио је амбасадор Египта у Танзанији и у његову част приредио вечеру у својој резиденцији. Међу узваницама су били Митрополит јеринопуљски Димитрије и истакнути религијски великодостојници Африке и Блиског истока.

Наредни дан, 22. маја, Патријарх је служио јутрење и Божанску литургију у Митрополитској цркви Пресвете Богородице у Дар ес Саламу. Након завршетка свете службе, освећен је камен темељац Мисионарског и духовног центра, који је у изградњи, а у којем ће бити смештени  парохијске канцеларије, мисионарски хостел, дворана и куњиња која ће петком хранити око 200 сиромашне деце.

У четвртак, 23. маја, пре његовог одласка, Патријарха је срдачно примио министар спољних послова Танзаније, који је најавио историјско признање Православне цркве Патријаршије александријске и све Африке у Танзанији.

Извор: Александријска патријаршија, Ромфеа (са енглеског Инфо служба СПЦ)

 

Pin It on Pinterest

Share This