Izaberite stranicu

Митрополит бразавилски и габонски Пантелејмон имао је састанак 24. маја са премијером Конга Клементом Муамбаом у председништву Владе у престоници.

Током састанка Митрополит је изразио захвалност своје помесне Цркве председнику Владе и председнику Републике Конго-Бразавил господину Денису Сасоу Н’гесу на помоћи и части коју су пружили Патријарху александријском и све Африке Теодору II током његове недавне посете Конгу-Бразавилу, охрабривши тиме стварно одличне односе између Цркве и државе.

Митрополит је обавестио председника Владе о томе да у политичкој престоници државе Митрополит нема седиште и пребивалиште, па је седиште Митрополије привремено смештено у главном граду Поанте-Ноар.

Са своје стране је господин Муамба изнео своје успомене на посету патријарха Александрије Конгу, похвалио је активност Православне цркве у земљи и уверио Митрополита да ће се искрена сарадња наставити и да ће његова молба по питању седишта Метрополита бити подржана. На крају састанка Митрополит је поклонио премијеру икону Светог Димитрија.

Извор: Ромфеа (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This