Izaberite stranicu

На пренос моштију Светог оца  Николаја Мирликијског служена је Света тајна јелеосвећења, у подгоричкој цркви Светог Ђорђа под Горицом. Служили су о. Милета Кљајевић и о. Драган Станишић.

Након помазивања освећеним јелејем, сабранима се у име Божије обратио, протојереј-ставрофор Драган Станишић.

,,Готово сваког месеца имамо ову Свету службу на којој се сабирамо и молимо Богу да нам помогне и да нам здравље душе и тијела “, казао је отац Драган, нагласивши да нам ово помазање помаже нарочито онда уколико искрено и силно верујемо у Бога, Свету Тројицу, Светога Ђорђа (коме је храм посвећен) у своју Крсну славу, Светога Николу, Свете Козму и Дамјана и све Свете.

Отац Драган је затим подсетио да, вршећи ову службу примамо благослов исцељења – преображавамо се и испуњавамо исцелитељском моћи, благодаћу Духа Светога. Потребно нам је да смо здрави, рекао је он, зато да бисмо што више имали способности и могућности да волимо Бога, једни друге, жртвујући се и служећи једни  другима.

,, Зато имамо молитву гдје се каже – да болестан оздрави и да се врати здрав Цркви својој, како би што више могао да чини добра и што мање био оптерећен оним што га разара – болешћу ” казао је отац указавши, да када бисмо се више поуздали на помазање и молили Богу – мање бисмо ишли лекарима, који човеку мање помажу од Цркве.

Завршавајући своје обраћање прота Станишић је пожелео да нас јелеј којим смо се помазали – окрепи, освежи, осоколи –  како бисмо били радосни, добри и весели, љубазни једни према другима, без икакве мржње, пакости, љубоморе или било каквога злога духа у међусобном одношењу једних према другима.

Сабрани народ имао је прилику да се поклони честицама моштију Светог великомученика Георгија и Стефана Троношког, које су за ову прилику вернима изнесене на целивање.

Елза Бибић

 

Pin It on Pinterest

Share This