Izaberite stranicu

Анимирани филм “Ја имам право на Православље” Православног центра за младе Митрополије дабробосанске “Свети Петар Сарајевски” из Источног Сарајева освојио је двије награде на филмским фестивалима за младе – “Свијет миру” и “Бронзани витез” у Русији.

Из Православног центра за младе Митрополије дабробосанске Срни је саопштено да је овај филм на фестивалу “Свијет миру”, одржаном у Јарославској области од 15. до 18. маја, у категорији “Православни филм” за дјецу узраста од седам до 15 година награђен лауреатом другог степена.

Истом наградом филм је награђен и у категорији “Најбољи филм о теми међунационалних односа” на филмском фестивалу за младе “Бронзани витез”, који је одржан у Томску 17. и 18. маја.

На оба фестивала учествовало је више од 300 филмова из Русије, Грузије, Бјелорусије, Казахстана и Србије.

Анимирани филм “Ја имам право на Православље” настао је на радионицама Школе анимираног филма, које се реализују у сарадњи са студијом “Дом анимације” из Сремских Карловаца, а дотиче се теме вјерских слобода у БиХ, с циљем да инспирише младе на поштовање слободе вјероисповиједања у БиХ припадника свих религија.

Извор: РТРС

Pin It on Pinterest

Share This