Izaberite stranicu

У Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, у недељу Мироносица, а у дану када наша Света и саборна црква прославља великог Божијег угодника из рода српског Светог Василија Острошког, служена је Света литургија.

Светом службом је началствовао протојереј-ставрофор Слободан Зековић, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Милан Радуловић, протојереј Љубомир Јовановић, јереј Младен Томовић, као и јереј Роман Федотов, свештеник Руске православне цркве Московске епархије.

Одговарали су Василије Ускоковић и Дејан Томовић уз подршку чланова Хора Свети Јован Владимир којим је дириговала професорица Маја Басарб.

О животу и служби Господу Светог Василија Острошког бесједио је отац Слободан. Он се осврнуо и на долазак Жена мироносица на Христов гроб, као и на саму смисао недеље у којој прослављамо овај догађај.

Након завршетка Свете литургије, освештани су и порезани славски колачи у част Светог Василија. Отпустом и поздравним словом, отац Слободан је на крају позвао све присутне на заједничко сабрање у крипти храма.

Дејан Вукић

Pin It on Pinterest

Share This